Szexuális erőszakot akart végrehajtani a várandós miskolci nőn a volt honvéd

Megosztás

Súlyosabb büntetést kért az ügyészség annak a volt honvédnek az ügyében, aki tartalékos kiképzése alatt közeledett erőszakosan, szexuális céllal egy várandós nő felé.

2022 decemberében emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy volt önkéntes katona ellen szexuális erőszak bűntette miatt – írja közleményében az Ügyészség.

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa 2023. április 6-án kihirdetett elsőfokú ítéletével az elkövetőt bűnösnek mondta ki a vád tárgyává tett nemi élet elleni bűncselekményben, amelyért őt 6 év börtönbüntetéssel, valamint mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltással sújtotta.

Az ítéleti tényállás lényege szerint az elkövető tartalékos területvédelmi kiképzésre történt behívásának ideje alatt, 2022. június 20-án délután Miskolcon egy várandós nőt követett, majd egy lépcsőn mögé lépve őt a földre húzta és fojtogatni kezdte. Ezután a sértettet a lépcső melletti erdős részre behúzta és szexuális cselekményt akart végezni vele.

A nőnek azonban sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető a helyszínről elmenekült. Az erőszakos, útonálló jelleggel elkövetett cselekmény során a sértett több horzsolásos, könnyű sérülést szenvedett.

Az ügydöntő határozat ellen a katonai ügyész a vádlott terhére súlyosabb, fegyház fokozatban végrehajtandó felemelt tartamú szabadságvesztésért illetve hosszabb időtartamú mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett. Az elkövető és védője ugyanakkor enyhítés céljából éltek fellebbezési jogukkal.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsánál a terheltre kiszabott büntetés súlyosítását, valamint a védelmi fellebbezések elutasítását. A volt katona továbbra is letartóztatásban várja büntetőügye jogerős befejezését.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek